Volledig scherm
Ouderenzorginstelling Rozenoord in Sluis. © Google Streetview

Vlaamse studenten nemen zorgafdeling in Sluis over

SLUIS - Vlaamse studenten volgen voor het eerst een stage in de zorg over de grens, bij ouderenzorginstelling Rozenoord van ZorgSaam in Sluis.

Een kleine twee jaar voorbereiding is eraan vooraf gegaan, vertelt Aïcha Ait Bari van het Sectorbureau Grensarbeid. Vlaamse en Nederlandse zorgopleidingen verschillen nogal van elkaar. Studenten mogen bijvoorbeeld niet altijd dezelfde handelingen verrichten. Deze barrières moesten eerst worden geslecht.

De zorg kampt aan weerszijden van de grens met personeelstekort. Het doel van het in gang gezette project is jongeren te binden aan de streek. ,,Wij willen laten zien welke kansen er in Nederland zijn en in Vlaanderen”, geeft Aïcha aan. ,,We hopen dat jongeren daarop besluiten te blijven.”

Zeven Vlaamse studenten van het ZoWe in Brugge werken acht weken in Rozenoord op een afdeling met twintig bewoners. Een tweede project zit in de pen voor De Blaauwe Hoeve in Hulst waar studenten van het Vesaliusinstituut uit Sint-Niklaas aan de slag gaan. Vervolgens zullen Nederlandse studenten in Vlaanderen stage lopen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.