Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Andrey Tirakhov/Thinkstock

Vlaams dorp Middelburg weert sluipende truckers vanuit Eede

MIDDELBURG - Vrachtverkeer vanaf bedrijventerrein De Vlaschaard bij Eede kan niet meer 'binnendoor' naar de Vlaamse Expressweg rijden. De gemeente Maldegem weert de truckers voortaan uit het dorpje Middelburg, net over de grens bij Eede. 

0 reacties

 1. Illustrator Martijn van der Linden stopt stiekem Zeeuwse luchten en landschappen in zijn tekeningen
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Illustra­tor Martijn van der Linden stopt stiekem Zeeuwse luchten en landschap­pen in zijn tekeningen

  Illustrator Martijn van der Linden (42) wordt geboren in Oostburg. Met zijn ouders en grote broer verhuist hij naar Heinkenszand op zijn 7e. Hij gaat naar het Goese Lyceum en studeert daarna illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij woont vanaf zijn 17e in die stad. Met zijn vrouw Maranke Rinck en hun kinderen Noa, Tristan en Jade woont hij aan de Schie. Hij won prijzen met Tangramkat en maakt nu de succesvolle serie Bob Popcorn.
 2. Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’
  PREMIUM
  PORTRET

  Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’

  Lik op stuk gaf zij een grote, Amerikaanse multinational in Antwerpen en nog een paar machtige, industriële bedrijven die de Schelde gebruikten als een open riool. Daarom is mijnwerkersdochter Zuhal Demir, Vlaams minister van Milieu, geloofwaardig als zij op ernstige toon verzekert dat ze ook voor de Zeeuwen ,,heel fel op de bal zit.’’ En: ,,Echt, ik zat er in het PFAS-dossier ferm op en blijf dat doen, ook voor de Zeeuwen.’’