Volledig scherm
© Stichting Filmalot

Vijf korte films over de Slag om de Schelde

VLISSINGEN - Vijf beginnende filmmakers krijgen de kans om een korte film te maken over de Slag om de Schelde. Zij krijgen ieder een budget van 10.000 euro. De films gaan in het voorjaar van 2020 in première.

Het gaat om een initiatief van Stichting Filmalot. Zij werkt hierbij nauw samen met Omroep Zeeland, de Zeeuwse filmhuizen, Film by the Sea, Zeeland Film Commission en Bevrijdingsmuseum Zeeland.

Zij zoeken vijf getalenteerde filmmakers, die de Slag om de Schelde - dit jaar 75 jaar geleden - vanuit diverse invalshoeken gaan belichten. Iedere filmmaker wordt gekoppeld aan een ervaren Nederlandse regisseur die als mentor optreedt.

Het project wordt zaterdag 23 maart gelanceerd bij Cinema Middelburg, in de Kloveniersdoelen. Belangstellenden krijgen dan uitleg hoe ze mee kunnen dingen naar het maken van een van de vijf films.

Verder schetst historicus Tobias van Gent de achtergronden van de Slag en vertelt regisseur en producent Steven de Jong (Snuf de Hond, De scheepsjongens van BontekoeDe Hel van ‘63) over het maken van periodefilms.