Met de nieuwbouwwijk Vageland in Koewacht wordt onder meer ingespeeld op de toegenomen vraag naar woningen in Zeeuws-Vlaanderen vanuit België; de Vlaamse Kim Schaeck (foto) schreef vorig jaar alvast in, archieffoto.
Volledig scherm
Met de nieuwbouwwijk Vageland in Koewacht wordt onder meer ingespeeld op de toegenomen vraag naar woningen in Zeeuws-Vlaanderen vanuit België; de Vlaamse Kim Schaeck (foto) schreef vorig jaar alvast in, archieffoto. © Anne Hana

Vestiging van recordaantal Belgen in Zeeuws-Vlaanderen in coronajaar 2020

TERNEUZEN - Een recordaantal Belgen heeft zich vorig jaar in Zeeuws-Vlaanderen gevestigd, in totaal 837. Dit blijkt uit het jaarverslag 2020 van het samenwerkingsverband Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen waarin onder meer de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis, de Rabobank, makelaars en projectontwikkelaars deelnemen.

  1. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
    PREMIUM

    Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

    Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.