Buurtbewoners maken het nog eens duidelijk: in Boerenhol mag je maar 50 per uur rijden.
Volledig scherm
Buurtbewoners maken het nog eens duidelijk: in Boerenhol mag je maar 50 per uur rijden. © Peter Nicolai

‘Verwijder verkeersremmers en zet er een flitspaal voor terug in Boerenhol’

BOERENHOL - Dé oplossing voor Boerenhol? Verwijder alle verkeersremmers en maak de Provincialeweg kaarsrecht. Statenlid François Babijn van de Partij voor Zeeland denkt dat het een goede stap is het aantal ongelukken in het buurtschap te verminderen.

Afgelopen weekend was het weer raak in Boerenhol, het gehucht dat zucht onder het steeds drukkere en hard rijdende verkeer aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Een automobilist reed een boom omver. Een paar weken daarvoor werd een aantal auto's geramd. Het was allesbehalve het eerste ongeluk op de Provincialeweg, die tegen de huizen aangeplakt ligt. 

François Babijn wijst met de beschuldigende vinger naar de verkeersremmers. Ter hoogte daarvan gebeuren de meeste ongelukken en daarom moeten ze zo snel mogelijk verdwijnen, vindt hij. Boerenhol heeft veel meer aan een flitspaal of trajectcontrole. Hij wil weten wat het dagelijks provinciebestuur daar van vindt.

De provincie werkt aan een plan voor de onveilige situatie in Boerenhol. Gedeputeerde Harry van der Maas spreekt er volgende maand over met de Sluise wethouder Rian de Feijter.