Volledig scherm
Emmabaan, Koewacht, in het midden de locatie voor de beoogde nieuwbouwwijk. © Google Maps

Vertraging nieuwbouwwijk Koewacht

KOEWACHT - De ontwikkeling van een nieuwbouwwijk aan de Emmabaan in Koewacht met maximaal 68 woningen loopt vertraging op.

Een omwonende met een bedrijfsperceel in de omgeving heeft bij de Raad van State in Den Haag bezwaar gemaakt. De milieuklasse waarin zijn perceel valt, is in het kader van het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk afgewaardeerd. Volgens de bezwaarmaker zijn de gebruiksmogelijkheden van zijn kavel daardoor drastisch beperkt.

Dat is niet zijn enige bezwaar. Naar zijn mening heeft de gemeente Terneuzen ook onvoldoende onderbouwd waarom zo'n forse nieuwbouwwijk in Koewacht moet komen. De provincie vond het plan eerst ook te omvangrijk, maar legde zich er later bij neer. Terneuzen heeft altijd aangevoerd dat met de nieuwbouw wordt ingespeeld op de grote vraag onder Belgen naar huizen in Zeeuws-Vlaamse grensplaatsen.

Aannemingsbedrijf Van der Poel verwierf de grond aan de Emmabaan in Koewacht in 2015 na een deal met de gemeente Terneuzen, waarbij Van der Poel afzag van een omstreden bouwproject op het Kanaaleiland in Sas van Gent.