Volledig scherm
Het ongeluk, met rechts Wilfried Lauwers. © Provicom/HLN

Verslagenheid bij familie na dodelijk ongeluk in Hoek: ‘Er zijn geen woorden voor onze rouw’

HOEK - Bij het dodelijke ongeluk zaterdag in Hoek is de 61-jarige Wilfried Lauwers uit het Vlaamse Niel om het leven gekomen. Hij zat samen met 36-jarige zoon Stephan in de auto en kwam terug van een dag zeevissen. Zijn zoon ligt in het ziekenhuis. Wilfried Lauwers is een zakenman die in België bekend is als voorzitter van de Koninklijke Verenigde Lijnvissers. 

Het ongeluk gebeurde zaterdagnamiddag rond 16.30 uur op de N61 richting Terneuzen. Het was slecht weer. Het werd al donker en het regende fel. Lauwers moest op de rotonde uitwijken voor een andere wagen. Door die manoeuvre gleed zijn auto van de weg en botste enkele meter lager tegen de betonnen rand van een fietstunnel. 

De hulpdiensten stuurden naast brandweer en ambulance ook een traumahelikopter. Voor vader Wilfried kon geen hulp meer baten. Zijn zoon Stephan werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Zijn toestand is stabiel. De dokters houden hem in observatie.

Volledig scherm
De auto belandde na een uitwijkmanoeuvre in een fietserstunnel. © Provicom

Zware klap

Het plotse verlies is een zware klap voor de familie Lauwers.  Wilfried heeft drie zonen (Michaël, Stephan, David)  en een dochter (Véronique). Twee zonen Michaël en Stephan werken in het bedrijf voor kranen en takelmateriaal van hun vader. Zijn kinderen reageerden met een rouwgedicht aan hun allerliefste papa:

 “Vanaf het prille begin was jij de steunpilaar van ons gezin. Alles wat wij nodig hadden, heb jij ons gegeven. Jij was de cement die ons samenhield.  Het lichtpuntje in ons leven. Het doet immens veel pijn. Wetende dat we nooit meer met je kunnen praten. Hoe oneerlijk het lot soms kan zijn. Zoals de zwarte dag waarop je ons hebt verlaten. Plots werden wij in een nachtmerrie gesmeten. Alles wat jij ons leerde, zullen wij nooit meer vergeten.  Dit doet immens veel pijn. Er zijn geen woorden voor onze rouw. Alles wat we met zijn vieren zijn, zijn wij geworden door jou.” 

Vissersclub

Ook de vissersclub Koninklijke Verenigde Vissers (KVL) is aangeslagen door het plotse verlies van hun voorzitter. De club bestaat al honderd jaar en Wilfried was er bijna 40 jaar lid. “Wilfried was de man in de club die je voor alles kon aanspreken. Hij zorgde dat de boel bleef draaien. Wij zijn een bloeiende club met een honderdtal leden en elk jaar een goedgevulde agenda met activiteiten”, laat een bestuurslid weten. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement