Volledig scherm
Goessekade met de drijvende kraan Cormorant van Multraship als blikvanger. © Projectbureau Nieuwe Sluis

Verlenging Goessekade Terneuzen voor meer ligplaatsen

TERNEUZEN - De Goessekade ten zuiden van de Terneuzense Westsluis wordt met zo'n 440 meter verlengd voor extra wachtplaatsen voor de scheepvaart. Dit gebeurt in het kader van de bouw van de Nieuwe Sluis bij Terneuzen.

Het eerste stuk van de Goessekade, vlakbij de zuidbrug van de Westsluis, is eerder al vernieuwd. Sleep- en bergingsbedrijf Multraship dat elders op het sluizencomplex een filiaal moest sluiten vanwege het Nieuwe Sluis-project, heeft er zich gevestigd, met de bok Cormorant als blikvanger. Ook Navimar, groothandel in scheepsbenodigdheden, dat van de te saneren Schependijk dichtbij de Terneuzense binnenstad weg moest, is erheen verhuisd.

De Goessekade wordt vanaf die locatie doorgetrokken. Hiervoor worden het eerste kwartaal van dit jaar damwanden in de grond getrild. De werkzaamheden duren tot in het najaar. Tot die tijd is het pad langs het Kanaal Gent-Terneuzen afgesloten voor verkeer. Vooral vissers gebruiken dat. De verlengde Goessekade moet het verwachte tekort aan ligplaatsen tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis verzachten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement