Volledig scherm
Johan Hessing, 50Plus Terneuzen. © 50Plus

Verlaging hondenbelasting afgeschoten in Terneuzen

TERNEUZEN - Een poging van 50Plus-raadslid Johan Hessing om in Terneuzen de belasting voor meerdere honden te verlagen, is totaal mislukt.

Volgens Hessing is het onredelijk dat mensen met meer dan één hond extra worden belast. Het tarief voor een eerste hond is dit jaar in Terneuzen 70,65 euro en voor elke volgende hond 159 euro. In de laatste raadsvergadering pleitte Hessing ervoor alle honden te belasten met het lage tarief.

Bij andere partijen riep dit weinig enthousiasme op. Nadat wethouder Frank van Hulle had verteld dat een verlaging van het tarief 47.000 euro kost, was het pleit helemaal beslecht. Hessing stemde als enige voor zijn voorstel.

Tien van de dertien Zeeuwse gemeenten heffen extra belasting voor meerdere honden. Hulst, Goes en Kapelle vragen hetzelfde bedrag per hond. Goes schaft overigens de hondenbelasting in 2019 helemaal af, Schouwen-Duiveland in 2022. De raden in beide gemeenten vinden het oneerlijk dat hondenbezitters extra moeten bijdragen aan de gemeentekas. De hondenbelasting levert Terneuzen in 2019 403.000 euro op.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement