Michiel de Ruyter waakt sinds vrijdag bij de Covra in Borssele over laag en middel radioactief afval. Eric van Leeuwen van de Covra bekijkt de zeeheld.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel de Ruyter waakt sinds vrijdag bij de Covra in Borssele over laag en middel radioactief afval. Eric van Leeuwen van de Covra bekijkt de zeeheld. © Johan van der Heijden

Verhuizing beeld maakt de tongen los: ‘Haal onze Michiel terug naar Vlissingen’

VLISSINGEN - Het terracotta beeld van Michiel de Ruyter hoort thuis in Vlissingen. Als het even kan wil directeur Wiljan Vloet van de Westerschelde Ferry de zeeheld adopteren. Ook de deur van Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum Vlissingen staat open voor de topzware admiraal. ,,De marinierskazerne kwam niet en nu is ook Michiel weg. Dat kan toch niet.”

  1. Waarom werd Dave De K. na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Vlaamse minister: ,,Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

    Waarom werd Dave De K. na zijn vrijlating niet meer opgevolgd? Vlaamse minister: ,,Dat juridisch instrument bestond toen nog niet voor deze feiten”

    Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) laat bij VTM NIEUWS weten dat het juridisch instrument waarmee Dave De K. (34), de ontvoerder van de vierjarige peuter Dean, na zijn vrijlating moest worden opgevolgd destijds nog niet bestond. In 2008 mishandelde De K. de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van het kind als gevolg. Daarvoor kreeg de man een gevangenisstraf van tien jaar, die hij volledig uitzat.