Middelburg, rechtbank
Volledig scherm
Middelburg, rechtbank © Lex De Meester

Verdachten van misbruik zusjes en een vriendinnetje langer vast

MIDDELBURG - De 46-jarige P. P. uit Aardenburg en de 42-jarige Terneuzense T. D. die verdachten zijn in een ernstige zedenzaak blijven langer vastzitten.  Het Zeeuws-Vlaamse duo was dinsdag niet aanwezig tijdens de pro forma-zitting voor de rechtbank in Middelburg. 

Ze worden onder meer verdacht van verkrachting, in bezit hebben van kinderporno en ontucht met de twee dochters van de Terneuzense en een vriendinnetje. Ook moesten de slachtoffers naakt poseren en werden uitgebuit. Daarbij zouden geweld en bedreigingen niet zijn geschuwd. De slachtoffers zouden ook gedrogeerd zijn met slaappillen, alcohol en/of drugs. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een groot dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze waren samen een team dat de dochters in de verhuur deed.” Dat blijkt onder meer uit duizenden chatberichten. De dochters zijn nu 19 en 13 jaar oud. Volgens de advocate van de Terneuzense hopen ze dat hun moeder snel vrij komt. Ze wees ook op de medische situatie van de verdachte die op de wachtlijst zou staan voor een niertransplantatie. 

Quote

Ze waren samen een team dat de dochters in de verhuur deed

Officier van justitie

Het misbruik speelde zich af over een periode van tien jaar in Nederland en België. In juni werden de man en vrouw op twee locaties in Zeeuws-Vlaanderen door de politie van hun bed gelicht.  Sindsdien zitten ze in de cel.

De drie slachtoffers - de twee dochters en het vriendinnetje - in de zaak zijn gehoord. In het kader van het onderzoek werden eerder drie panden doorzocht: in Waterlandkerkje, Terneuzen en Aardenburg.  De ontuchtige handelingen begonnen volgens de slachtoffers op 4 augustus 2008 en duurden tot en met 17 juni 2019. Daarna werden de verdachten opgepakt en in bewaring gesteld.

De zaak werd dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Op 10 december is de volgende pro forma-zitting. De zaken werden nu apart behandeld. De officier wil ze graag tegelijk behandelen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement