Verdachte misdrijf Oostkapelle blijft langer vastzitten

videoMIDDELBURG - Elf maanden zit hij al vast. Nog steeds lijkt er geen keihard bewijs dat hij betrokken is bij de gewelddadige dood van zijn 78-jarige buurvrouw in Oostkapelle. Toch laat de rechter hem niet vrij, ook al pleitte zijn advocaat er voor de vierde keer voor.

Parc Zonnehove in Oostkapelle
Volledig scherm
Parc Zonnehove in Oostkapelle © Jeffrey Kutterink

De rechtbank boog zich vanochtend voor de vierde keer over de geruchtmakende zaak. Vanwege de coronacrisis gebeurde dat anders dan anders. De rechters zaten weliswaar in de rechtbank, maar de officier van justitie, de verdachte, zijn advocaat en de media volgden de zaak telefonisch en met een beeldverbinding via Skype. Dat is nodig omdat de rechtbank zo min mogelijk publiek in het gebouw wil, en tegelijkertijd zoveel mogelijk rechtszaken wil behandelen.

De zaak draait om de gewelddadige dood van een 78-jarige vrouw. Zij werd op vrijdag 24 mei 2019 zwaar gewond gevonden in haar appartement en overleed even later.

Waarom zijn er zoveel zittingen in deze zaak?

De zaak duurt zo lang omdat er nog steeds onderzoek wordt gedaan. De verdachte zou psychologisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat moet nog gebeuren. Verder zijn destijds dna-sporen van de verdachte gevonden op de deur van de woning van het slachtoffer. Ook zijn er getuigen die vlak voor het misdrijf een man weg hebben zien rennen van het huis van het slachtoffer. Volgens de getuigen was het de verdachte.

Toch pleitte advocaat Rivka Davidse opnieuw voor schorsing van de hechtenis. De rechtbank wees dat af. Het gaat volgens de rechter om een ‘ernstig misdrijf’  en hij wil de uitkomsten van alle onderzoeken afwachten.

De volgende zitting is op 18 juni, om 15.30 uur.

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.