Volledig scherm
De waterbus bij het Steenplein, hartje Antwerpen. © Boaz Timmermans

Veerdienst over Schelde keert terug

LILLO - Fietsers kunnen vanaf deze zomer weer vlak bij Zeeuws-Vlaanderen de Schelde oversteken met een veerboot. 

De Antwerpse waterbus gaat varen tussen Fort Liefkenshoek op de linkeroever van de Schelde en Lillo op de rechteroever. De nieuwe verbinding vervangt het veer Doel-Lillo dat in 2016 voor het laatst voer. Het scheepvaartverkeer op de Schelde zou te druk zijn geworden, waardoor de veiligheid in het geding was. Enkel met de Scheldewijdingsfeesten in Doel, meestal half augustus, werd de dienst nog onderhouden.

Het veer Doel-Lillo was altijd gratis, voor de waterbus moet worden betaald. Fort Liefkenshoek ligt bovendien op een onaantrekkelijker plek dan Doel, aan de rand van het uitgestrekte Antwerpse haven- en industriegebied. Leuk fietsen is het daar niet. Maar er zit ook een voordeel aan de nieuwe service. De waterbus, een initiatief van het Antwerps havenbedrijf in antwoord op het fileleed rond de stad, vaart ook naar Antwerpen-stad en wie dat wil, kan zelfs verder de Schelde ermee opvaren met Kruibeke en Hemiksem als stopplaatsen.

Volledig scherm
Antwerpse waterbus gaat varen tussen Fort Liefkenshoek en Lillo, linksboven Doel. © Google Streetview
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement