Bloemen op de plek waar de jongen om het leven kwam.
Volledig scherm
Bloemen op de plek waar de jongen om het leven kwam. © Guido van der Heijden

Veel vragen rond dood gevonden jongen (17) bij Terneuzen

videoTERNEUZEN – Rond het overlijden van een 17-jarige jongen, die zaterdagochtend vroeg op straat werd gevonden bij Terneuzen, bestaan nog steeds veel vragen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is en verwacht vandaag, maandag, nieuwe onderzoeksresultaten.

De jongen uit Griete werd zaterdag om 3.40 uur zwaargewond gevonden op de Huissenspolderweg, een onverlichte 60-kilometerweg in het verlengde van de Margarethaweg tussen Terneuzen en buurtschap Griete. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar konden hem niet meer redden. Of de jongen alleen was en is aangereden, is onduidelijk. En ook is niet bekend welk verband er is met de auto die vlakbij het lichaam werd aangetroffen. De politie zegt daar niks over omdat het onderzoek nog loopt. ,,We hebben zelf ook veel vragen en zijn op zoek naar antwoorden’’, zegt woordvoerster Pierre-Ine Mattheusens.

De Huissenpoldersweg tussen Terneuzen en buurtschap Griete, waar de jongen werd gevonden.
Volledig scherm
De Huissenpoldersweg tussen Terneuzen en buurtschap Griete, waar de jongen werd gevonden. © Harmen van der Werf

Na het ongeluk zette de politie de weg langs natuurgebied Margarethapolder urenlang af om sporenonderzoek te doen. Op de plaats waar de jongen werd gevonden zetten leden van het team Verkeersongevallenanalyse (VOA) een gele tent op.

De Huissenspolderweg loopt onderlangs de Westerscheldedijk en wordt veelvuldig gebruikt als sluiproute.

De plek waar de jongen werd gevonden.
Volledig scherm
De plek waar de jongen werd gevonden. © Google Maps