Van vervallen paardenstal naar modern kantoor. Is Stal 13 in Terneuzen het mooiste gebouw van Zeeland?

VIDEOTERNEUZEN - Het was een vervallen stal in Terneuzen. Nu is het een modern kantoor. Stal 13 dingt mee naar de titel ‘Mooiste gebouw van Zeeland’. 

Zet de deuren open en je rijdt zo met een tractor binnen. Of met paard en wagen. Niet echt natuurlijk, de werknemers van het accountantskantoor In Zaken zouden vreemd opkijken. Maar het kan wel. We staan in een oude stal die in twee jaar tijd is omgebouwd tot een modern kantoorpand dat momenteel ruimte biedt aan 25 werknemers.

Voor het basisidee moeten we terecht bij Barry Sutin. Hij is één van de drie eigenaren van het kantoor. Toen ze op de vorige locatie – in een bedrijfsverzamelgebouw – uit hun jas groeiden, ging hij op zoek naar een karakteristiek pand in Terneuzen. Het had een oude school kunnen zijn. Of het oude treinstation. Barry: ,,Ik heb een voorliefde voor oude panden, voor gebouwen die een geschiedenis met zich meedragen.” 

Voorzijde van het kantoor Stal 13 in Terneuzen. De in 1931 gebouwde stal werd de afgelopen twee jaar tot kantoor omgebouwd. De mendeuren naast de glazen entree zijn in originele staat gerestaureerd. Ook het ronde raam bovenin de gevel, het ‘uuleraampje’, is in oude staat hersteld.
Volledig scherm
Voorzijde van het kantoor Stal 13 in Terneuzen. De in 1931 gebouwde stal werd de afgelopen twee jaar tot kantoor omgebouwd. De mendeuren naast de glazen entree zijn in originele staat gerestaureerd. Ook het ronde raam bovenin de gevel, het ‘uuleraampje’, is in oude staat hersteld. © Camile Schelstraete