Aardenburg 2019106 Arno Rootsaert in de technische ruimte van zijn woning
Volledig scherm
PREMIUM
Aardenburg 2019106 Arno Rootsaert in de technische ruimte van zijn woning © Camile Schelstraete

Van energielabel G naar A++

AARDENBURG - Een energieslurpende artsenwoning in hartje Aardenburg bouwde hij om tot een voorbeeld van zuinigheid. Zaterdag gaan bij Arno Rootsaert de deuren open tijdens de duurzame huizenroute.

Voor Rootsaert is zijn huis uit 1953 het voorbeeld dat ook oudere huizen milieuzuinig kunnen zijn. Hij kwam van ver, heel ver.  ,,Toen we het kochten was het energielabel G. Ik dacht dat het tot F liep. Ik wist niet eens dat G bestond.” Het stroomverbruik is gehalveerd. Gas verstookt hij nog maar een tiende van wat het ooit was. ,,En geloof me, we leveren niks in qua comfort. Eigenlijk zouden we het ook wel zonder gas kunnen stellen.”

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.