Volledig scherm
Piloot Jaap Bosmanin zijn Rising Star, trekt de sleepwagen 105 meter en wordt daarmee winnaar van de voorronde. © Peter Nicolai

Van brullende motoren tot dieselodeur

CADZAND - Vijf klassen met imponerende machines tot wel achtduizend pk kwamen zaterdag aan de Ringdijk Noord bij Cadzand in actie tijdens de jaarlijkse tractor pull.

Tussen de deelnemers drie bekende namen uit de streek. De familie Kools uit Cadzand kwam in de klasse Superstock op de baan en in de klasse Light Modified de familie de Regt uit Biervliet met Green Spirit VII en Izaak Luteijn uit Breskens met Russian Roulette.

Plankenkoorts

Luteijn: ,,De wedstrijden vinden in heel Nederland plaats. Vorige week stonden we tweede in onze klasse, vandaag, halverwege de competitie, kan alles weer veranderen. Wedstrijden thuis, zoals nu, zijn altijd lastig. Iedereen kent ons en dan hebben we toch een beetje plankenkoorts.”

De start is het cruciale moment. Er moet gelijk full pull, honderd meter, getrokken worden. Luteijn: ,,Alleen dan maken we kans. Zijn er meerdere die full pull trekken, dan komt er een finale.”

Russian Roulette werd uiteindelijk tweedes in de klasse Light Modified, Green Spirit werd nummer vijf. De deelnemers strijden om het kampioenschap van Nederland.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement