Yeter Türk maakt en verkoopt zoetigheden - zoals baklava en tulumba - in haar bakkerij/lunchroom Keyf I Alem in de Scheldestraat in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Yeter Türk maakt en verkoopt zoetigheden - zoals baklava en tulumba - in haar bakkerij/lunchroom Keyf I Alem in de Scheldestraat in Vlissingen. © lex de meester

Vader zoekt een lam uit, moeder maakt leverbroodjes: Zeeuwse moslims vieren het Offerfeest

VLISSINGEN - ,,Een heel lam, twee kilo kalf”, leest de Afghaan Sohrab Nazari van Idris Markt in de Vlissingse Scheldestraat van het papiertje in zijn hand. Dinsdagmorgen komt de klant het vlees ophalen. Overal in Zeeland beginnen moslims dan aan de eerste dag van het Offerfeest, vergelijkbaar met Kerstmis bij de christenen. Centraal daarin staat het offeren van een schaap, geit, koe, os, buffel of kameel. 

  1. Oecumenische Roze Viering: je bent goed zoals je bent
    Monnikenwerk

    Oecumeni­sche Roze Viering: je bent goed zoals je bent

    Afgelopen zondag nam ds. Leuny de Kam afscheid van haar doopsgezinde gemeente. Ze is met emeritaat. Maar dat neemt niet weg dat zij 17 juni één van de voorgangers is in de Roze Viering in Kloetinge. ,,Het is geweldig dat de gemeente Goes ons vroeg als kerken een viering te organiseren. Het tijdstip, tja, het is onmogelijk vroeg, 09.30 uur in Kloetinge. Zeker wanneer er geen treinen rijden en niet alle autoroutes begaanbaar zijn. Maar er rijden ook vanaf station Goes bussen naar de viering”, vertelt zij.
    Kloetinge