Volledig scherm
John Smidt (86) uit Axel werd eind oktober 2012 omgebracht. © Camile Schelstraete

Uitspraak in zaak martelmoord op John Smidt uit Axel

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch doet vandaag uitspraak in de zaak van de martelmoord op John Smidt uit Axel. Tegen verdachte J. van der Z. uit Axel is een celstraf van 25 jaar geëist. 

Volgens justitie is hij schuldig aan het mishandelen, martelen en doden van de 86-jarige John Smidt in 2012.

Eerder legde de rechtbank in Middelburg ook 25 jaar op, maar Van der Z. blijft volhouden dat hij niks mer de gewelddadige dood van Smidt te maken heeft. Het lichaam van Smidt, met daarin 17 messteken, werd in oktober 2012 bij Westdorpe gevonden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.