Volledig scherm
Optreden van Designer Violence tijdens eerste voorronde van Steenworp in de Chillsoos in Westdorpe. © Camile Schelstraete

Tweede voorronde muziekwedstrijd Steenworp in Retranchement

RETRANCHEMENT -  De tweede voorronde van muziekwedstrijd Steenworp wordt zaterdag 16 februari gehouden in Retranchement. 

In strandpaviljoen De Zeemeeuw nemen vier verschillende acts het tegen elkaar op. MAR, oftewel Marieke Otte, schrijft eigen nummers en begeleidt zichzelf op piano. Geen Dienst is een Zeeuwse rock ‘n’ roll dialectband. Singer-songwriter Kiki de Klerk deed eerder mee aan Steenworp en deed al podiumervaring op tijdens festival De Ballade in Terneuzen en Factory Festival in Sas van Gent. Ook Urban Graveyard is een oude bekende van Steenworp. Onder de naam Stockholm Syndrome deed de metalband vorig jaar mee. Embrace the Waves treedt op als special act en maakt dansbare muziek. 

De winnaar van de voorronde is verzekerd van een plek in de finale. Tijdens de eerste voorronde in Westdorpe ging Nameless er met de juryprijs vandoor. De publiekswinnaar met de meeste stemmen over de drie voorrondes, krijgt ook een ticket voor de finale. 

Aanvang is 19.30 uur en de entree is gratis. De derde en laatste voorronde is in Hulst.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.