Multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent waar zorginstelling SVRZ een nieuw ontmoetingscentrum voor mensen met een lichte vorm van dementie en hun mantelzorgers heeft geopend.
Volledig scherm
Multifunctioneel centrum De Statie in Sas van Gent waar zorginstelling SVRZ een nieuw ontmoetingscentrum voor mensen met een lichte vorm van dementie en hun mantelzorgers heeft geopend. © Peter Nicolai

Tweede huis voor mensen met lichte dementie in Sas van Gent

SAS VAN GENT - Een tweede huis voor mensen met een lichte vorm van dementie is sinds kort ook in Sas van Gent te vinden, in multifunctioneel centrum De Statie. De initiatiefnemer is zorginstelling SVRZ.

  1. Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’
    PREMIUM
    video

    Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’

    CADZAND - Het is zondagavond, een uur of negen. Frank Faes uit Sluis probeert voor de kust van Cadzand terug te zwemmen naar het strand, als hij in zijn ooghoek een meisje ziet. ‘Dit gaat niet goed’, denkt de zeezwemmer. Met een paar slagen is hij in de buurt. Ze vecht met al haar kracht tegen de stroming, maar dreigt te verliezen en te verdrinken. ,,Ik zie grote paniek in haar ogen en ze begint in het Frans tegen me te schreeuwen.”