Volledig scherm
Het ongeval in Zuiddorpe © Tim Koster

Twee doden en drie zwaargewonden bij ongevallen in Zuiddorpe en Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Bij ongevallen in Zuiddorpe en Wolphaartsdijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Zierikzee en een 39-jarige man uit Terneuzen om het leven gekomen. Drie andere mensen raakten gewond, meldt de politie.


De auto van de Zierikzeeënaar begon kort voor middernacht op de Planketent (N668) bij Wolphaartsdijk te tollen en botste op een tegemoetkomende personenauto. De auto reed vervolgens de dijk af. De bestuurder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De twee inzittenden van de andere auto zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Voor voorbijgangers is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft de weg een aantal uren afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.
Zuiddorpe
Slechts enkele minuten nadat de politie het dodelijk ongeval in Wolphaartsdijk via Twitter had gemeld, maakte ze een tweede fataal ongeval bekend. Dit was gebeurd in Zuiddorpe. Een 39-jarige man uit Terneuzen kwam om het leven, drie andere mensen raakten zwaargewond.
De auto met daarin het viertal reed door nog onbekende oorzaak rond 23.55 uur op de Provinciale weg tegen een boom. De 39-jarige Terneuzenaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De drie andere slachtoffers, een man en twee vrouwen, werden overgebracht naar ziekenhuizen in België. Ook hier is de weg enige uren afgesloten geweest voor de hulpverlening en politie-onderzoek.