Volledig scherm
Tieleman Transport uit Kloosterzande is al bijna een jaar een soortgelijke oplegger van het merk Krone kwijt. Deze is gestolen in Kallo, bij Antwerpen. © TB

Trailer van transportbedrijf uit Kloosterzande gestolen in Antwerpen

KLOOSTERZANDE - In het havengebied van Antwerpen is vermoedelijk in maart vorig jaar al een oplegger van Tieleman Transport uit Kloosterzande gestolen. Het transportbedrijf doet een ultieme poging om hem te vinden en doet aangifte.

De diefstal werd pas onlangs opgemerkt, nadat het bedrijf de trailer voor een apk moest wegbrengen. Toen bleek dat deze niet meer op zijn plek stond. Via de boordcomputer van de vrachtwagen kan het bedrijf traceren waar de één jaar oude trailer voor het laatst is neergezet. Dit bleek op 20 maart in Kallo, op de linkeroever van Antwerpen.

Speld in hooiberg

Directeur Rudie Tieleman van Tieleman Transport in Kloosterzande zegt dat de trailer niet direct werd gemist, omdat het bedrijf wel honderd opleggers heeft. De bewakingsbeelden van het fabrieksterrein worden maar zes weken bewaard, dus die bieden geen soelaas. ,,Die is gewoon aangekoppeld en geconfisqueerd”, denkt Tieleman. ,,Op het dekzeil staat weliswaar de naam van ons bedrijf, maar dit kan natuurlijk al lang vervangen zijn. Enkel aan het chassisnummer is nog te zien dat het om onze trailer gaat. De enige mogelijkheid dat deze wordt ontdekt is bij een toevallige verkeerscontrole. Ik denk echt niet dat ie nog in de buurt van Antwerpen rond rijdt. Met de open grenzen rijd je net zo gemakkelijk van Zeebrugge naar Griekenland en Oekraïne. ” De trailer kostte nieuw 30.000 euro en bevatte geen lading meer.

Leverancier TB Truck &Service heeft een oproep op Facebook geplaatst om uit te kijken naar de oplegger.  Het gaat om een trailer van het merk Krone met kenteken OP-64-BT en chassisnummer WKESD000000693785.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement