Volledig scherm
Sergio Herman opent frietrestaurant in Brussel. © Belga

Topkok Sergio Herman gaat weer zelf koken in nieuw Zeeuws-Vlaams restaurant

BRUSSEL - De Zeeuwse sterrenchef Sergio Herman wil eind volgend jaar een nieuwe restaurant openen in de buurt van Cadzand, waar hij zelf weer gaat koken. Dat zei hij gisteren tegen het Belgische persbureau Belga, bij de opening van een nieuw Frites Atelier in Brussel.

De luxe frietzaak zit op de Sint-Katelijnestraat, in hartje Burssel. Het is de zevende vestiging van zijn frituurketen - en met 55 plaatsen ook de grootste - na Gent, Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Den Haag. “Ik wil het concept Frites Atelier verder uitbouwen", zegt Herman tegen Belga. “Over zes maanden openen we in terminal A van de luchthaven van Zaventem ons vierde Belgische frietrestaurant.”

Ondernemer

Quote

Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select. Uiteinde­lijk ben ik het gelukkig­ste als ik kook

Sergio Herman

En de topkok blijft maar nieuwe restaurants openen. “Eind 2019 opent Air Republic in Antwerpen”, zo legt Sergio Herman zijn toekomstplannen uit. Er is al een Air Republic in Cadzand. “Ik ben een ondernemer geworden en ik zit heel vaak in vervelende, oninteressante managementmeetings, maar eind 2020-begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, in de buurt van Cadzand, waar ik zelf kan koken.”

“Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select. Uiteindelijk ben ik het gelukkigste als ik kook. Gisteren maakte ik een langoustinegerecht voor Pure C en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker, dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg. Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.” 

Met zijn restaurant ‘Oud Sluis’ schopte Sergio Herman het tot de top van de gastronomie. Zijn werk werd daar bekroond met drie Michelinsterren, maar in 2013 sloot hij de zaak en in juni 2016 opende Sergio Herman zijn eerste Frites Atelier. Daarnaast opende hij The Jane in Antwerpen en zijn drie zaken in Cadzand: Pure C, Air Republic en Blueness.

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.