Volledig scherm
De gemeente Sluis trekt veel toeristen die er komen fietsen en wandelen. © Boaz Timmermans

‘Toeristen mogen best meer belasting betalen in de gemeente Sluis’

SLUIS - Toeristen mogen in de gemeente Sluis best wat meer belasting betalen. Dat vindt een meerderheid van de Sluise gemeenteraad. 

In 2017 werd de toeristenbelasting in de gemeente voor het laatst verhoogd. In huisjes en hotels wordt sindsdien 1,35 euro per persoon per nacht betaald en op campings 1,20 euro. Dat is voor een toeristische gemeente als Sluis aan de lage kant, vinden alle fracties. Hoe die verhoging eruit moet zien, levert nog discussie op. 

Verhoging schrikt toeristen niet af

Zo durven Lijst Babijn, PvdA en CDA te stellen dat bij een verblijf in een hotel best 2 euro betaald mag worden en dat het toeristen er niet van weerhoudt naar Sluis te komen. CDA pleit verder voor een verdeling in drie categorieën. Met oplopende tarieven voor kamperen, huisjes en appartementen en, als duurste verblijfplaats, hotels.

Een verhoging van de belasting is overigens nog niet direct aan de orde. Wethouder Jack Werkman wilde eerst weten hoe de raad denkt over toeristenbelasting. Hij neemt de opmerkingen mee: ,,We gaan ons nu als college beraden en kijken wat we hier mee kunnen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement