Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Titia Tournois en haar vader Leendert Maas. © Privécollectie familie Maas-Tournois

Titia Tournois schrijft sprookjesachtig avontuur met tekeningen van vader Leendert, die dementie heeft

OOSTBURG - Op Wereld Alzheimer Dag presenteert Titia Tournois een bijzonder boek. Haar vader, die dementie heeft, inspireerde haar en maakte het grootste deel van de illustraties.

Titia Tournois (44) woont al jaren met haar gezin in Duitsland maar is een geboren Zeeuws-Vlaamse. De schrijfster groeide op in Breskens, in een creatieve familie. Haar moeder Anita Maas-Tournois is een bekende verhalenvertelster en vader Leendert Maas (72) maakte zijn leven lang tekeningen. Hij kreeg de ziekte van Alzheimer, maar bleef tekenen. Ook voor het boek van zijn dochter.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.