Titia Oppeneer tijdens haar dagelijkse rondje in de Clingse Bossen. Ze geniet van de rust.
Volledig scherm
PREMIUM
Titia Oppeneer tijdens haar dagelijkse rondje in de Clingse Bossen. Ze geniet van de rust. © Camile Schelstraete

Titia Oppeneer zoekt dagelijks de grens op: ‘Laatst vroeg een Vlaams mannetje of hij mocht oversteken’

CLINGE - Normaal komt Titia Oppeneer (59) tijdens haar dagelijks hardlooprondje door de Clingse Bossen vijftien tot twintig mensen tegen. Nu zijn het er hooguit twee of drie. Ze geniet van de rust en het getjilp van de vogels. ,,Daar ontspan ik van. En het lijkt wel alsof de natuur ook tot rust komt. Nu zie ik spechten en eekhoorns in de bomen zitten. Die je aankijken en lijken te denken: Hé een mens, dat is lang geleden.”

Het parkeerterrein aan de Molenstraat in Clinge is afgezet met hekken. Toch hebben enkele natuurliefhebbers daar kennelijk lak aan. Eén van de hekwerken is vakkundig opzijgeschoven, met als resultaat vijf geparkeerde auto’s. Een medewerker van de gemeente laat weten dat het is om mensen te ontmoedigen massaal het bos in te gaan. Met het paasweekend in het vooruitzicht misschien wel een goede zet.

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.