Tijl Damen doet alles zelf. Van liedjes schrijven en opnemen tot het maken van zijn decor. Hij toverde de gymzaal van basisschool Inghelosenberghe in Sint Jansteen vrijdag om tot een theater.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijl Damen doet alles zelf. Van liedjes schrijven en opnemen tot het maken van zijn decor. Hij toverde de gymzaal van basisschool Inghelosenberghe in Sint Jansteen vrijdag om tot een theater. © Peter Nicolai

Tijl Damen uit Breskens zet 200 kinderliedjes gratis online

BRESKENS -  Of hij nu in Friesland, Limburg, Oost-Vlaanderen of de Randstad optreedt, Tijl Damen uit Breskens hoort regelmatig dat zijn kinderliedjes op basisscholen of kinderdagverblijven gebruikt worden. Dat is precies de bedoeling en daarom helpt hij een handje: ruim tweehonderd liedjes en ritmische spreekteksten staan gratis online.

Op Facebook of YouTube ziet de zanger, theatermaker, liedjesschrijver en multi-instrumentalist het met regelmaat voorbij komen: klasjes met kinderen die uit volle borst een liedje van hem zingen. Ook komen juffen en meesters na een optreden wel eens naar hem toe, om te vertellen dat ze liedjes van hem gebruiken in de klas. Van het noordelijkste puntje van Nederland tot het zuiden én over de grens. ,,Dat geeft voldoening”, zegt Tijl.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement