Volledig scherm
PREMIUM
Tijl Damen doet alles zelf. Van liedjes schrijven en opnemen tot het maken van zijn decor. Hij toverde de gymzaal van basisschool Inghelosenberghe in Sint Jansteen vrijdag om tot een theater. © Peter Nicolai

Tijl Damen uit Breskens zet 200 kinderliedjes gratis online

BRESKENS -  Of hij nu in Friesland, Limburg, Oost-Vlaanderen of de Randstad optreedt, Tijl Damen uit Breskens hoort regelmatig dat zijn kinderliedjes op basisscholen of kinderdagverblijven gebruikt worden. Dat is precies de bedoeling en daarom helpt hij een handje: ruim tweehonderd liedjes en ritmische spreekteksten staan gratis online.

Op Facebook of YouTube ziet de zanger, theatermaker, liedjesschrijver en multi-instrumentalist het met regelmaat voorbij komen: klasjes met kinderen die uit volle borst een liedje van hem zingen. Ook komen juffen en meesters na een optreden wel eens naar hem toe, om te vertellen dat ze liedjes van hem gebruiken in de klas. Van het noordelijkste puntje van Nederland tot het zuiden én over de grens. ,,Dat geeft voldoening”, zegt Tijl.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.