Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is een ludieke actie om gemeenten en inwoners aan te sporen om bestrating te vervangen door begroeiing, in de vorm van gras of planten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is een ludieke actie om gemeenten en inwoners aan te sporen om bestrating te vervangen door begroeiing, in de vorm van gras of planten. © Tineke Dijkstra

Tholen wipte al 7385 tegels, Schouwen-Duiveland nog maar 67

THOLEN - Tholen houdt voorlopig de Zeeuwse eer hoog bij het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2022. Schouwen-Duiveland blijft, met nog drie maanden te gaan, tot nu toe ver achter.

  1. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
    PREMIUM

    Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

    Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.