Tijdelijk fietspad achterlangs de afgesloten Westkade over terrein kunstmestfabriek Rosier.
Volledig scherm
Tijdelijk fietspad achterlangs de afgesloten Westkade over terrein kunstmestfabriek Rosier. © Harmen van der Werf

Tevreden gezichten over aanpak Westkade: ‘Ik ben content, op dit moment’

SAS VAN GENT - Tevreden gezichten in Sas van Gent, op de informatieavond maandag over het herstelplan voor de Westkade richting Zelzate. Tot slot klinkt zelfs applaus.

Bennie de Putter, de bakker die eind vorig jaar het initiatief nam voor een succesvolle handtekeningenactie, tovert een glimlach op zijn gezicht als hem wordt gevraagd wat hij ervan vindt. ,,Ik ben content”, waarna hij toevoegt, ,,op dit moment.”

Onder leiding van burgemeester Jan Lonink hebben wethouder Jurgen Vervaet en Edwald Segers, de Sasse bedrijfsleider van kunstmestfabriek Rosier, eerder verteld wat tot eind dit jaar zal gebeuren. En ook waarom het ruim elf maanden duurde voordat Rosier, Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen tot een definitief akkoord kwamen. De kade is immers al sinds eind februari 2019 dicht vanwege verzakkingsgevaar.

Webcam laat werk zien

Eén van de redenen is, blijkt maandag, dat het ontwerp helemaal over moest, nadat duidelijk was geworden dat er belangrijke kabels en leidingen in de weg liggen. Tot in maart zal het nog duren, voordat het grote werk begint. De vergunningprocedures kosten zes tot acht weken. Onderwijl zullen al wel wat voorbereidende werken plaatsvinden. Alles is te volgen op internet via een webcamverbinding. Ook komen er nieuwsbrieven.

Quote

Als het tijdelijks fietspad niet te vaak dicht moet ben ik blij

Carlo Sandrini, Café De Rijnvaart

,,Ze hadden veel eerder naar die ruim honderd jaar oude kade moeten kijken”, uit stadsraadvoorzitter Leonie van Benten nog kritiek. Carlo Sandrini van café De Rijnvaart oogt tevredener. ,,Als het tijdelijke fietspad langs de Westkade maar niet al te vaak dicht moet, dan ben ik blij. Dan kan m’n terras als het zonnetje schijnt, weer lekker vol fietsers zitten.”