Volledig scherm
Wilma Bres werd in 1989 vermoord in Delft. © politie

Terneuzense over brute moord op haar zusje: 'Tijd dat waarheid bovenkomt'

videoTERNEUZEN - Wie is verantwoordelijk voor de brute moord op de 32-jarige Wilma Bres in Delft? En wat was het motief? Marianne Sikkens-Bres uit Terneuzen vraagt zich al bijna dertig jaar af wie haar zusje op 15 juli 1989 op beestachtige wijze van het leven beroofde. ,,Het wordt tijd dat de waarheid boven komt''.

Wilma Bres werd vermoord na een optreden in het theater Delft. Ze vertolkte een rol in de musical Sweeney Todd. Bres werd pas de volgende ochtend gevonden, badend in een grote plas bloed. Haar fiets lag vol bloedspetters in de bosjes.  De medicijnstudente was met meerdere messteken om het leven gebracht. Grootschalig politieonderzoek leidde nooit tot een aanhouding, zelfs niet toen de moord tussen 2012 en 2013 als coldcase-zaak werd onderzocht.

De 'musicalmoord' werd in 2017 alsnog opgenomen op de coldcase-kalender die justitie onder gedetineerden heeft verspreid en dat leidde zowaar tot een concrete tip. Er zou zelfs een verdachte in beeld zijn. Via het televisieprogramma Opsporing Verzocht hoopt de politie vanavond meer informatie rond de moord te krijgen. 

 ,,Ik woonde met mijn gezin in Duitsland'', vertelt de 66-jarige Marianne Sikkens-Bres. ,,Mijn ouders woonden net als Wilma in Delft. We zagen elkaar niet vaak, maar het contact was heel goed. We kwamen terug van een reis door Mexico en hoorden toen pas dat Wilma was vermoord. Binnen het gezin hebben we nooit over de moord gesproken. Maar de vraag over 'hoe' en 'waarom' is altijd gebleven.  Hopelijk komt het snel tot een aanhouding. Als de dader wordt gevonden, gun ik hem een celstraf. Ik moet er niet aan denken dat hij dit een ander ook aan zou kunnen doen.''

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde in 2012 aandacht aan de moord op Wilma Bres.