Volledig scherm
De rechtbank eist een gevangenisstraf van acht maanden waarvan twee voorwaardelijk. © Getty Images/Image Source

Terneuzenaar krijgt cel en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeval bij Zuiddorpe

MIDDELBURG - Acht maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, een rijontzegging van drie jaar en een dikke 30.000 euro aan smartengeld. Dat hangt de 35-jarige Terneuzenaar U.D. boven het hoofd voor het veroorzaken van een ongeval met één dode en twee zwaargewonden. 

De zaak tegen D. diende vrijdag voor de rechtbank in Middelburg. Het drama voltrok zich in de late uren van 11 februari 2017. Samen met zijn partner, een vriend en een vriendin reden ze die avond via Zuiddorpe naar Antwerpen. Er waren wat mistbanken, er was geen verlichting meer en D. reed met 107 kilometer per uur beduidend harder dan de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. 

Vriend overleed ter plekke

En daar, in een flauwe bocht op de Provinciale weg bij Zuiddorpe ging het gruwelijk mis. Er naderde een tegenligger, D. week uit en knalde met de zijkant van zijn auto tegen een boom. Zijn vriend overleed ter plekke. Zijn partner en vriendin liepen zwaar lichamelijk letsel op zoals gebroken ribben, gebroken bekken en ontwrichte heupkop op. D. zelf hield er een gebroken enkel aan over. De uitspraak is 28 februari.