Terneuzenaar door neef het ziekenhuis in geslagen: eis 18 maanden cel

MIDDELBURG - De 32-jarige A. H. uit Rotterdam hoorde maandag in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. Tegen zijn 31-jarige broer - of neef - A. B. uit Barendrecht werd veertien maanden cel waarvan vier voorwaardelijk gevorderd. 

Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Marcelle Davidse

Daarnaast zouden de twee een schadevergoeding moeten betalen en een contact- en gebiedsverbod opgelegd krijgen. Beide mannen worden ervan verdacht op 16 november vorig jaar hun neef in Terneuzen dusdanig te hebben toegetakeld, dat hij voor vier dagen het ziekenhuis inging. Daarnaast werd H. er nog van verdacht de ruiten van zijn ooms auto in Tilburg te hebben vernield, en een nicht te hebben bedreigd. De twee mannen togen naar Terneuzen om daar eens een ‘goed gesprek’ te hebben over de manier waarop hij met zijn inmiddels ex-vrouw omging. Tot een gesprek kwam het echter niet, want op het moment dat het slachtoffer de deur opende begonnen de klappen op hem neer te dalen. Het slachtoffer liep een gebroken rib, een gebroken neus, een snijwond in zijn gezicht, gekneusde ribben en ettelijke bloeduitstortingen op.

Uitspraak 3 juni.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement