Verzegelde voordeur drugspand aan de Dijkstraat in de Terneuzense binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Verzegelde voordeur drugspand aan de Dijkstraat in de Terneuzense binnenstad. © Harmen Van Der Werf

Terneuzen zit scherper op drugshandel en wietteelt, met resultaat

TERNEUZEN - In Terneuzen zijn vorig jaar aanzienlijk meer drugspanden gesloten, blijkt uit een deze week aan de gemeenteraad gestuurd overzicht. 

Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen, heeft verschillende verklaringen voor de stijging. ,,Wij zitten er veel scherper bovenop. De politie draagt meer zaken aan. Onze juridische capaciteit om tot de sluiting van drugspanden over te gaan is ook uitgebreid. En mensen doen vaker meldingen, als ze iets verdachts opmerken. Als ze bijvoorbeeld zien dat iemand wel erg dure spullen koopt, zoals een luxe auto, en omwonenden zich afvragen ‘waar doen ze dat allemaal van?’ Omdat we er dichter op zitten, trekken mensen ook sneller aan de bel.”

  1. De visserij verantwoordelijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    De visserij verantwoor­de­lijk voor minder kreeft? ‘Dat is wel erg kort door de bocht’

    YERSEKE - De visserij verantwoordelijk stellen voor de sterke daling van het aantal kreeften in de Oosterschelde is wel erg kort door de bocht, vindt vissersvereniging OWV. Bioloog Peter van Bragt komt tot die conclusie in een opiniestuk op natuurwebsite Nature Today. ,,Een boude uitspraak als je beseft dat wetenschappelijk onderzoek naar de kreeftenstand ontbreekt”, zegt Ida Sinke, voorzitter van OWV.