Jaap Pijpelink, regelmatig bezoeker van de begraafplaats aan de Burchtlaan in Axel, bij het te behouden grafmonument van Maria Naeije-van Hoeve en haar dochtertjes Karien, Anneriet en Nelleke die in 1957 bij een auto-ongeval om het leven kwamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Pijpelink, regelmatig bezoeker van de begraafplaats aan de Burchtlaan in Axel, bij het te behouden grafmonument van Maria Naeije-van Hoeve en haar dochtertjes Karien, Anneriet en Nelleke die in 1957 bij een auto-ongeval om het leven kwamen. © Anne Hana

Terneuzen wil cultuurhistorische graven beschermen, maar het mag niet te veel kosten

TERNEUZEN - Het is een nobel streven, iets van de geschiedenis bewaren door cultuurhistorisch belangrijke grafmonumenten te behouden. Terneuzen wil dat ook, maar het mag niet te veel kosten. Daarom wil het ‘slechts’ 166 van de aanbevolen 674 grafmonumenten in stand houden. ,,Jammer”, vindt Jannie de Putter uit Zaamslag, ,,erg jammer.”

  1. Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontreiniging in Westerschelde en eist snel duidelijkheid
    PREMIUM
    poll

    Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontrei­ni­ging in Wester­schel­de en eist snel duidelijk­heid

    MIDDELBURG - Hij zit met ‘een bak vol vragen’ over de PFAS-verontreiniging in de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. ,,We zijn echt hartstikke bezorgd. Het gaat om de volksgezondheid en wij willen de Zeeuwen kunnen uitleggen wat er aan de hand is.” Dagelijks provinciebestuurder Dick van der Velde wil daarom nog voor de zomervakantie met alle betrokken partijen om de tafel om duidelijkheid te krijgen.