Volledig scherm
Terneuzense gemeenteraad 26 september dit jaar als eerste ondertiteld, met afscheid nemend raadslid Cees Liefting. © Website Terneuzen

Terneuzen ondertitelt als eerste in Zeeland raadsvergaderingen

TERNEUZEN - Terneuzen heeft een Zeeuwse primeur. Als eerste gemeente in Zeeland zijn vergaderingen van raadscommissies en de gemeenteraad op de website ondertiteld om doven en slechthorenden van dienst te zijn.

Voorlopig vindt de ondertiteling ‘pas’ achteraf plaats, maar, laat raadsgriffier Joost de Jong weten, ‘we hebben inmiddels ook een offerte aangevraagd om dit live te doen'. De raadsvergadering van 26 september is als eerste ondertiteld. Vanaf september 2020 zijn alle gemeenten hiertoe verplicht. Terneuzen loopt daar dus een jaar op voor.

Verrast

Het uitzenden van vergaderingen van raadscommissies en gemeenteraad betaalt zich uit. Neem de raadsvergadering van 2 juli, daar keken live 171 mensen naar en achteraf 755.  De Jong: ,,Toen we eind 2017 met het uitzenden van beelden van de vergaderingen begonnen op onze website, hadden we dit absoluut niet verwacht.”

De overigens taalkundig niet vlekkeloze ondertiteling kan worden ingeschakeld door bij het achteraf raadplegen van Terneuzense raadsvergaderingen naast de volumeknop ‘cc’ aan te klikken.

  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”