Volledig scherm
Voorbereidingen voor de aanleg van het doorvaartkanaal van en naar de Terneuzense Middensluis. © Harmen van derer Werf

Terneuzen krijgt Kapitein Rooiboskanaal

TERNEUZEN - Het tijdelijke doorvaartkanaal dat wordt aangelegd van en naar de Middensluis in Terneuzen, gaat het Kapitein Rooiboskanaal heten. 

Die naam heeft de prijsvraag gewonnen die het projectteam Nieuwe Sluis uitschreef na een oproep via Omroep Zeeland. Kapitein Rooibos verwijst naar een lied van de Terneuzense groep De Lamaketta's. Zanger Maikel Harte vindt het prachtig. ,,Het is maar tijdelijk, maar die Nieuwe Sluis moet ook nog een naam krijgen", gooit hij een balletje op in een video op YouTube.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 15 december: Eddy et les Vedettes met ‘vrouwenchansons’ in Oostburg

    15 december: Eddy et les Vedettes met ‘vrouwen­chan­sons’ in Oostburg

    Eddy et les Vedettes brengt in de show Chansons Fatales een ode aan aan de duivelse dames van het Franse lied. Dalida, Françoise Hardy, France Galle en andere Brigitte Bardots deden niet alleen ontelbare harten op hol slaan, ze inspireerden ook mannelijke collega's. Chansons Fatales bestaat uit stijlvolle chansons die zijn overladen met hartstocht en opwinding. Voor de gelegenheid wordt de formatie uitgebreid met een sectie van blaasinstrumenten. Het optreden in het Oostburgse Ledeltheater begint om 20.15 uur.