Volledig scherm
Voorbereidingen voor de aanleg van het doorvaartkanaal van en naar de Terneuzense Middensluis. © Harmen van derer Werf

Terneuzen krijgt Kapitein Rooiboskanaal

TERNEUZEN - Het tijdelijke doorvaartkanaal dat wordt aangelegd van en naar de Middensluis in Terneuzen, gaat het Kapitein Rooiboskanaal heten. 

Die naam heeft de prijsvraag gewonnen die het projectteam Nieuwe Sluis uitschreef na een oproep via Omroep Zeeland. Kapitein Rooibos verwijst naar een lied van de Terneuzense groep De Lamaketta's. Zanger Maikel Harte vindt het prachtig. ,,Het is maar tijdelijk, maar die Nieuwe Sluis moet ook nog een naam krijgen", gooit hij een balletje op in een video op YouTube.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.