Het voormalige voetbalveld van Terhole.
Volledig scherm
Het voormalige voetbalveld van Terhole. © Boaz Timmermans

Terholenaars: voetbalveld moet ontmoetingsplaats worden

TERHOLE - Als het aan de inwoner de inwoners van Terhole ligt, wordt het voormalige voetbalveld in hun dorp een ontmoetings- en rustplaats voor dorpsgenoten en passanten met picknickgelegenheid. 

Omdat er uiteindelijk te weinig leden waren overgebleven om nog aan volwaardige ploegen te komen, werd vv Terhole opgedoekt. De kantine en kleedkamers en het voetbalveld en omliggende terrein moeten daarom een andere functie krijgen. De gemeente Hulst geeft belangstellenden tot 1 juni de tijd initiatieven in te dienen voor het voormalige voetbalveld en maakt daarna een selectie. 

Podium

De dorpsraad en de Stichting Terhole Breed Actief hebben onlangs een 'brainstormsessie’ gehad over de bestemming van het voormalige voetbalveld.  De dorpsbewoners zien graag dat de maatschappelijke functie, die het terrein altijd had, wordt voortgezet. Het plan, dat bij de gemeente  wordt ingediend, omvat verder een wandelpad, speeltoestellen, een bloementuin, fruitbomen en een podium voor voorstellingen en optredens. Naar een exploitant voor de voormalige kantine, wordt nog gezocht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement