Henry Meijers duikt het water in, tijdens het schoolzwemkampioenschap dat zaterdag in zwembad Reyaertland werd gehouden.
Volledig scherm
Henry Meijers duikt het water in, tijdens het schoolzwemkampioenschap dat zaterdag in zwembad Reyaertland werd gehouden. © Peter Nicolai

Team Heidepoort en Inghelosenberghe winnaar schoolzwemkampioenschap

HULST – Met een katachtige sprong, dook Henry Meijers (10) zaterdag in het water van zwembad Reynaertland. Hij zwom zo snel mogelijk een baantje schoolslag tegen leeftijdsgenoten van nog negen andere scholen. 

Henry verdedigde tijdens de lokale schoolzwemkampioenschappen de eer van de scholen van Graauw, Nieuw-Namen en Clinge, die één team vormden. De wedstrijden vrije slag, school-, en rugslag werden in estafettevorm en individueel in drie leeftijdscategorieën betwist. De grote winnaar werd het team van Inghelosenberghe (Sint Jansteen) en Heidepoort (Heikant). ,,De insteek van het jaarlijks zwemfestijn is de kinderen een sportieve en gezellige middag aanbieden waarbij we ook de pijlen richten op aanwas voor onze verenigingen”, zei Jos Nijskens van de organiserende zwemclubs Koewacht en De Honte.

Quote

We willen kinderen een sportieve en gezellige middag aanbieden

Jos Nijskens, Organisator schoolzwemkampioenschap

Medaille en oorkonde

Henry Meijers deed voor de eerste keer mee. Vooraf luisterde hij gespannen naar de aanwijzingen van de jury. Vooral het opvangen van een dubbel fluitsignaal , als teken van een valse start, viel niet mee door de enthousiaste aanmoedigingen van de vele toeschouwers. Dat zijn combinatieschool als vierde eindigde en zich net niet plaatste voor het Zeeuws kampioenschap vond Henry niet erg. ,,Het was echt leuk, We hebben allemaal nog een medaille en oorkonde gekregen”. 

Over de vraag of hij een echte wedstrijdzwemmer wil worden, moest de scholier niet lang nadenken. ,,Nee, ik voetbal liever met mijn vrienden bij VV Graauw.” Naast de winnaar plaatsten zich ook ‘t Getij (Kloosterzande) en de Schakel (Vogelwaarde) voor de Zeeuwse titelstrijd. Die wordt zaterdag 28 maart in Vliegende Vaart in Terneuzen  gezwommen.