Met 15.000 kilogram springstof is woensdag één van de wanden van de Middensluis in Terneuzen opgeblazen. De explosie gaf onverwacht een enorme dreun die tot in de wijde omgeving werd gevoeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Met 15.000 kilogram springstof is woensdag één van de wanden van de Middensluis in Terneuzen opgeblazen. De explosie gaf onverwacht een enorme dreun die tot in de wijde omgeving werd gevoeld. © Nieuwe Sluis Terneuzen

‘Te weinig expertise in Nederland om explosieplannen te beoordelen’

TERNEUZEN - De overheid heeft te weinig expertise om explosieplannen zoals die voor de Middensluis in Terneuzen vakkundig te beoordelen, aldus de Nederlandse Vereniging van Explosieven Experts. 

 1. Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’
  PREMIUM
  PORTRET

  Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’

  Lik op stuk gaf zij een grote, Amerikaanse multinational in Antwerpen en nog een paar machtige, industriële bedrijven die de Schelde gebruikten als een open riool. Daarom is mijnwerkersdochter Zuhal Demir, Vlaams minister van Milieu, geloofwaardig als zij op ernstige toon verzekert dat ze ook voor de Zeeuwen ,,heel fel op de bal zit.’’ En: ,,Echt, ik zat er in het PFAS-dossier ferm op en blijf dat doen, ook voor de Zeeuwen.’’
 2. Tot nu toe 25 meldingen van schade door enorme knal Terneuzen; schokgolf werd tot in Limburg geregistreerd
  PREMIUM

  Tot nu toe 25 meldingen van schade door enorme knal Terneuzen; schokgolf werd tot in Limburg geregi­streerd

  TERNEUZEN - Bij de Nieuwe Sluis hebben zich tot nu toe 25 mensen gemeld met materiële schade als gevolg van de ontploffing woensdagmiddag op het sluizencomplex in Terneuzen. Daarnaast meldden zich dertig mensen met klachten over (geluids)overlast. De explosie was niet alleen in Terneuzen te horen, maar werd zelfs in Limburg geregistreerd door de aardbevingendienst van het KNMI.