Leerlingenvervoer nog door TCR.
Volledig scherm
Leerlingenvervoer nog door TCR. © Marcelle Davidse

TCR gewaarschuwd voor lage inschrijving leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Het failliete vervoersbedrijf TCR was indertijd gewaarschuwd wel erg laag in te schrijven op het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Toch werd het contract aan TCR gegund, omdat het niet anders kon, aldus de Terneuzense wethouder Ben van Assche.

De Europese aanbesteding van het Zeeuws-Vlaamse leerlingenvervoer vond drieënhalf jaar geleden plaats. TCR deed zo'n goedkoop aanbod dat dit direct vragen opriep, meldde Van Assche deze week in de gemeenteraad. ,,Het kon ook niet voor die prijs, is nu gebleken.”

Citax Tiel is inmiddels bereid gevonden het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen over te nemen, tot de zomervakantie. Een nieuwe aanbesteding zat al in de pen. Van Assche wil daarbij het liefst extra eisen stellen om problemen als met TCR te voorkomen. ,,Als dat binnen de aanbestedingsregels kan.”

VVD-raadslid George Meij liet blijken er niet zo mee te zitten. ,,TCR heeft het wel drieënhalf van de vierjarige aanbestedingsperiode volgehouden. Nu moeten we tot de zomervakantie meer lappen, maar de kosten over de hele periode vallen dan nog mee.”

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.