Een foto van de jaarmarkt in Sint Jansteen uit de 'oude doos'.
Volledig scherm
Een foto van de jaarmarkt in Sint Jansteen uit de 'oude doos'. © Nico van Putte

't Steen houdt traditionele jaarmarkt in ere

SINT JANSTEEN - Het was 136 jaar geleden al zo en nu nog steeds: paarden, pony's, runderen en kleinvee vormen de hoofdattractie van de jaarmarkt Sint Jansteen. Het dorpshart is zaterdag 7 maart verkeersvrij voor alle activiteiten.

Naast de traditionele paarden- en ponykeuring en de rund- en kleinvee-expositie is er op en rond het Martje van Wardje nog vanalles te doen. Er staan diverse kramen, er is live muziek en ook zijn er oude tractoren en vrachtwagens te zien. De hoefsmid is er en bezoekers kunnen het gewicht van stier Bertus proberen te raden. Voor de kinderen zijn er ezelritjes, een springkussen, een bungeejump-trampoline en een molentje.  In de voormalige kerk is er een streekproductenmarkt. De 136e editie van de jaarmarkt begint om 10.30 uur na de opening door burgemeester Jan-Frans Mulder.

Het Martje van Wardje is tijdens de jaarmarkt voor alle verkeer afgesloten. Ook is een gedeelte van de Hoofdstraat, Brouwerijstraat, Heerstraat, Wilhelminastraat en Oude Drydijck afgesloten. De verkeershinder duurt van 07.00 uur tot maximaal 19.00 uur.