Sven van Santen en Jolanda Bolding zijn sinds dinsdag gediplomeerd ervaringsdeskundige. Ze volgden een nieuwe opleiding bij Scalda, en zetten hun kennis in om psychiatrische patiënten te helpen bij Emergis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven van Santen en Jolanda Bolding zijn sinds dinsdag gediplomeerd ervaringsdeskundige. Ze volgden een nieuwe opleiding bij Scalda, en zetten hun kennis in om psychiatrische patiënten te helpen bij Emergis. © Cynthia Cats

Sven en Jolanda waren ooit psychiatrisch patiënt en helpen nu anderen: ‘Ik hoop dat ik verschil kan maken’

Jaren geleden was het donker in de levens van Sven en Jolanda. Ze waren allebei getraumatiseerd en depressief. Jolanda verloor haar dochtertje tijdens de bevalling. Sven verloor zichzelf na een ernstig ongeluk van zijn tweelingbroer. Maar ze kwamen er bovenop. En nu helpen ze zélf psychiatrische patiënten. ,,Ik wil andere mensen hoop geven”, zegt Jolanda.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?