Volledig scherm
Beschadigde wiek van windturbine in de Terneuzense Koegorspolder. © Levien de Groote

Stuk bekleding van wiek windturbine Koegorspolder afgewaaid

TERNEUZEN - Een stuk bekleding van een wiek van één van de tweeëntwintig windturbines in de Terneuzense Koegorspolder is eraf gewaaid.

De flinke lap omhulsel is enkele tientallen meters verderop in een akker beland. De windturbine waar het om gaat, staat naast de spoorwegovergang in de doorgaande weg door de Koegorspolder, de Koegorsstraat.

Levien de Groote, die vlakbij de Koegorspolder in buurtschap Schapenbout woont, reed vanochtend over de Koegorsstraat en zag dat één van de wieken van de turbine was aangetast en maakte er foto's van. Hij vermoedt dat dit in de nacht van vrijdag op zaterdag is gebeurd, waarschijnlijk door de stormachtige wind.

Volledig scherm
Flinke lap bekleding van wiek windturbine is tientallen meters verderop in een akker geland. © Levien de Groote

Het is niet de eerste keer dat een wiek van een windturbine in de Koegorspolder zo beschadigd raakt. Dat gebeurde ook begin 2016. De huid van glasvezel schoot indertijd los.

De windturbines in de Koegorspolder zijn in 2008 in gebruik genomen. Ze zijn sinds begin vorig jaar eigendom van de internationale vermogensbeheerder Allianz Global Investors die is verbonden aan verzekeringsmaatschappij Allianz. Allianz Global Investors beheert fondsen van particulieren en ook van pensioenfondsen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.