Volledig scherm
© Thinkstock

Stropers halen bijna dertig kreeften uit Oosterschelde

NOORD-BEVELAND - Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een gezamenlijke controle met jachtopzieners op Noord-Beveland een duiker en zijn handlanger betrapt op het stropen van kreeften uit de Oosterschelde. Zij hadden 27 dieren uit het water gehaald.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) vrijdag. Inspecteurs troffen in de kofferbak van een van de verdachten een net met daarin de kreeften aan, waaronder een paar zaaddragende en ondermaatse dieren. 

Het is voor duikers verboden om kreeften uit het water te halen. Beroepsvissers mogen in de periode 1 april tot 15 juli onder voorwaarden wel op kreeften vissen, maar zij zijn verplicht zaaddragende en ondermaatse dieren terug te gooien.

De inspecteurs van de NVWA hebben de kreeften en de duikuitrusting van de verdachten in beslag genomen. De kreeften zijn vervolgens teruggezet in de Oosterschelde. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De mannen hebben beiden eerder een proces-verbaal gekregen voor het stropen van kreeften.

Omdat visstroperij schadelijk is voor het milieu en nadelig voor beroepsvissers, pakt de NWVA dat vergrijp stevig aan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement