De Beutzjes rollen hun strobalen op de Boerenlympics met het spel strobalen rollen.
Volledig scherm
De Beutzjes rollen hun strobalen op de Boerenlympics met het spel strobalen rollen. © Peter Nicolai

Strobalen rollen op hilarische Boerenlympics bij Farmers got Talent

GROEDE - De titel voor de jaarlijkse zomeractiviteit van het Agrarisch Jongeren Kontakt, AJK, in West Zeeuws-Vlaanderen is met Farmers got Talent meer dan goed gekozen. Talent is er zeker onder de jonge agrariërs, zowel voor het serieuze werk als ook voor het spel.

Dit werd zondag aan de Kruisdijk in de driehoek Breskens-Groede-Schoondijke weer getoond. ,,Wij zijn heel blij dat we dit stuk land kunnen gebruiken hiervoor”, aldus Perry Verhage van AJK. ,,Wij zijn ieder jaar weer afhankelijk van de boeren. Willen ze tijdelijk eens tuk land afstaan? Niet iedereen staat hiervoor open. We hebben dan ook al diverse locaties in de regio gehad. Dit jaar konden we hier op een stuk land van de provincie neerstrijken.”

Vast onderdeel van ‘Farmers Got Talent’ is ieder jaar onder meer de optocht met trekkers door West Zeeuws-Vlaanderen met in de namiddag de hilarische Boerenlympics en de trekkerrace. Bij het laatste gaat het vooral om binnen de snelste tijd het parcours met een trekker af te leggen. ,,Gewoon gas en sturen!”, riep de speaker. Maar iets moeilijker was het toch wel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement