Volledig scherm
Bij wijkcentrum Triangel in de Terneuzense binnenstad is al een plakspel aangebracht. © Harmen Van Der Werf

Straks kun je spelletjes spelen in de hele Terneuzense binnenstad en de wijk Java

TERNEUZEN - Wie door de Terneuzense binnenstad en de naastgelegen wijk Java loopt, kan over een tijdje op tal van plekken een spelletje als Mens erger je niet en Twister spelen, als het aan de wijkraad Binnenstad/Java ligt.

Het idee vloeit voort uit de veiling eind februari van oude straatnaamborden in de binnenstad. Die bracht welgeteld 3190 euro op. De wijkraad vroeg bewoners wat ze hiermee willen doen om de leefbaarheid in het centrum en de wijk Java te verbeteren.

Meer speeltoestellen voor kinderen kreeg de meeste steun, maar die zijn erg duur door de vele veiligheidseisen, aldus de bewonersorganisatie. De keuze is daarom gevallen op het aanbrengen van plakspellen op straat. Wie wil weten hoe zoiets eruit ziet, kan alvast een kijkje nemen bij buurtcentrum De Triangel, waar al zo'n spel ligt, getiteld Doe mij na.

De wijkraad zoekt nu buurtbewoners die willen helpen de beste plekken voor de plakspellen uit te zoeken. De gemeente Terneuzen en woningcorporatie Clavis zijn ook bereid een bijdrage te leveren, meldt de bewonersorganisatie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement