Begin deze maand werd duidelijk dat Noord-Brabant niet alleen in Zeeland, maar ook in Drenthe en Noord-Holland de ammoniakrechten van zes veehouderijen had opgekocht om de aanleg van een bedrijventerrein bij Moerdijk mogelijk te maken.
Volledig scherm
Begin deze maand werd duidelijk dat Noord-Brabant niet alleen in Zeeland, maar ook in Drenthe en Noord-Holland de ammoniakrechten van zes veehouderijen had opgekocht om de aanleg van een bedrijventerrein bij Moerdijk mogelijk te maken. © Getty Images/iStockphoto

Stikstofactie Brabant blijft zonder gevolgen

VLISSINGEN - De stikstofruimte die de provincie Noord-Brabant heeft gekocht door een boerderij in Kerkwerve op te kopen, leidt niet tot problemen in Zeeland. Noord-Brabant heeft maar twintig procent van de vrijgekomen ruimte nodig. Over de andere tachtig procent gaat het Zeeuws provinciebestuur in overleg met de Brabantse buurman.

  1. Zeeuwse toezichthouders belonen zichzelf steeds beter - ‘Maar je moet jezelf wel recht in de ogen kunnen kijken’
    PREMIUM

    Zeeuwse toezicht­hou­ders belonen zichzelf steeds beter - ‘Maar je moet jezelf wel recht in de ogen kunnen kijken’

    VLISSINGEN - Oud-gedeputeerde George van Heukelom (70) is tegenwoordig voorzitter van de raad van commissarissen bij woningcorporatie Zeeuwland. In 2018 ontving hij daarvoor een honorarium van 12.480 euro. Vorig jaar werd dat verhoogd naar 15.985 euro, een stijging van 28 procent. Zijn collega-commissarissen gingen er zo’n 13 procent op vooruit. En toch verdienen ze nog altijd een stuk minder dan wat wettelijk is toegestaan.