Volledig scherm
Marjolein van de Klooster van Terhole Breed Actief (in het midden voorop) gaat elke zondag ook op pad met haar loopgroep. © Camile Schelstraete

Stichting Terhole Breed Actief neemt Winterloop Terhole over

TERHOLE – De plaatselijke voetbalclub is ter ziele, maar dat wil niet zeggen dat er in Terhole geen sportieve uitspattingen meer zijn. Stichting Terhole Breed Actief houdt de Winterloop levend.

Op zondag 26 januari wordt de zevende editie van de Winterloop gehouden. Er hebben zich al ruim 200 deelnemers ingeschreven.  ,,Zo zie je maar dat Terhole sportief nog op de kaart staat”, zegt voorzitter Marjolein van der Klooster van Breed Actief. De stichting maakt zich met allerlei activiteiten sterk voor de leefbaarheid in het dorp. Van der Klooster: ,,De voetbalclub lag aan de basis van de Winterloop. Hierbij gingen aanvankelijk alleen enkele tientallen clubleden van start. Nadat de deur open werd gezet voor deelnemers van buitenaf, kreeg het aantal inschrijvingen een flinke boost. Vorig jaar, bij de laatste editie onder de vlag van de voetbalclub, stond de teller al op zo’n tweehonderd deelnemers.”

Rondje Terhole

Breed Actief twijfelde dan ook geen moment om het stokje over te nemen. Een activiteit die zeker een kolfje is naar de hand van Marjolein van der Klooster. Met de plaatselijke dames-trimgroep loopt ze wekelijks namelijk een rondje Terhole. De Winterloop start nu vanaf dorpshuis Brandershole. ,,Met de hulp van de organisatie van het eerste uur en een vijftigtal vrijwilligers mogen we gerust stellen dat er een uitstekend georganiseerd en populair sportfestijn is neergezet.” Naast een kidsrun is er keuze uit een loop van 7,5 en 11,5 kilometer en een wandeltocht over de kortste afstand. Het startschot klinkt om 10.30 uur. Meer informatie via de facebookpagina van Winterloop Terhole 2020.