Steekpartij Terneuzen, daders nog voortvluchtig: Getuigen zagen man rennen met in elk hand een mes

VIDEO | UPDATETERNEUZEN - Bij een steekpartij op het Arsenaalplein in Terneuzen is zaterdagavond een man zwaargewond geraakt. Mogelijk hield de steekpartij verband met een overval op de Poolse supermarkt. De daders zijn voortvluchtig.

De man is rond 21.15 uur in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Een trauma-arts kwam per helikopter naar het ziekenhuis in Terneuzen en heeft de man vanaf daar in een ambulance richting Gent verpleegd. Volgens politie is zijn toestand ernstig, maar stabiel.

Volledig scherm
Agenten doen onderzoek bij een deur van de Poolse supermarkt © Tim Koster

Volgens meerdere getuigen zou het slachtoffer de eigenaar zijn van de Poolse supermarkt, gelegen aan de Arsenaalstraat. De man zou rond 21.00 uur uit de winkel zijn gekomen en overvallen zijn. Een getuige zag de man bloedend op de grond vallen.

De daders zijn op de vlucht geslagen. Meerdere getuigen zagen één van de mannen door de Nieuwstraat rennen. Hij had een bivakmuts op en in elke hand een mes. Volgens de politie waren er twee daders, beide met licht getint uiterlijk en mager postuur. Eén zou 1.70/1.75 m lang zijn en in donkere kleding gekleed, de ander zou 1.80/1.85 m lang zijn en gekleed in een groen shirt. De laatste zou donker krullend haar tot in zijn nek hebben.

Bloedspoor

Volledig scherm
Bloedsporen zet met pionnen bloedsporen af op de Burgemeester Geillstraat. © Tim Koster

De technische recherche verricht onderzoek. De omgeving is met linten afgezet, zowel aan de kant van de bioscoop als de kruising met de Burgemeester Geillstraat aan de andere kant. Mensen die hun auto hebben geparkeerd in de Burgemeester Geillstraat kunnen niet bij hun voertuig tot na het onderzoek. ‘Dat kan wel even duren’, is de boodschap.

Agenten hebben pionnen geplaatst langs een bloedspoor. Dat loopt volgens getuigen tot op de Scheldekade. De politie heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor de getuigen en vraagt mensen die camerabeelden hebben van de Nieuwstraat om die aan te leveren.

Volledig scherm
Ambulances en politie op het Arsenaalplein. © Tim Koster
Volledig scherm
De traumaheli is geland bij het ziekenhuis in Terneuzen. © Raymond de Frel
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement